Tørre fødder


 

Hvorfor er fødderne tørre?

Der kan være mange grunde til at dine fødder føles tørre, og dette er kun et udpluk:

  • Dem, der er længst nede i systemet, er ofte dem, der tager slæbet. Sådan føles det også for fødderne: Hvis du står op mange timer om dagen, er det fødderne, der bærer vægten.
  • Sko, der er for tætte og ikke lader fødderne ånde, trækker fugt ud af huden
  • Nogle typer af sæbe er meget udtørrende for huden. Hvis man hver dag vasker fødderne i varmt vand og bruger en kras sæbe, går det også ud over hudens fugtighed.
  • Der kan være mange andre grunde. Det man spiser i løbet af dagen, mængden af væske, man drikker og éns alder. Listen er lang.

 

Hvordan får man bløde fødder?

Sådan gør du, hvis dine fødder tørre:

Fjern de døde hudceller. Det kan du gøre på mange måder. Måske finder du ud af, at det skal være en kombination af nogle af de følgende:

  • Du tager et fodbad, og ”nulrer” huden af fødderne med dine fingre. Det tager lige det værste.
  • Skrub fødderne med en børste eller en hamphandske. Det skal være en ”mild” hamphandske, som ikke river huden i stykker (man kan få nogle kradse nogen, som er strikket af sisal. Det er ikke dem). Hamphandsken har desuden en positiv effekt på blodgennemstrømningen i fødderne.
  • Brug en pimpsten til at skrubbe fødderne i forbindelse med et fodbad.
  • Brug en sæbe med knust pimpsten, når du har fødderne i fodbadet. Her peeler du huden på fødderne, samtidig med at du vasker dem rene med en frisk og velduftende sæbe.
  • Lav din egen scrub, som du kan skrubbe fødderne med. Her er rækkefølgen: Først vasker du fødderne. Så skrubber du dem med scrub. Så skyller du dem.

Der er mange steder på nettet, hvor du kan få ideer til, hvordan du laver en scrub. Prøv for eksempel med salt, sukker eller kaffegrums (fra kaffefilter eller stempelkande – ikke fra kapsler) rørt op i olivenolie eller mandelolie.

Du kan også købe dem her hos os.

Det er godt at røre et par skefulde fodbadesalt i fodbadet. Saltet virker stimulerende, og det gør fodbadet mere velduftende.

 

“Det er ikke kun forår og sommer, fødderne skal have det godt”

Fødderne skal have det godt hele året. Brug en god fodcreme. Eller brug Sæbeværkstedets langtidsvirkende fodbalsam, som rigtig mange mennesker gennem årene har haft stor glæde af. 

Fodbalsam

  • Når du har tørret fødderne, er det en god idé at bruge en creme eller en balsam. En fodbalsam er især god, hvis du masserer fødderne. Den er fast i konsistensen, men smelter, når du tager noget af den op i hænderne. Når du smører balsam på fødderne, er det godt at massere tæer, trædepuder, hæle, o.s.v

 

foedder